Gepubliceerd:

Semi overkapping in stadstuin Utrecht

In deze stadstuin in Utrecht hebben we een semi overkapping gecreëerd door een schaduwdoek te gebruiken. Dit schaduwdoek kan opgehangen worden in een pergola van Douglas hout, de vlonder uitgevoerd in hard hout. De bank heeft een dubbele functie door de opbergruimte. Hier kunnen bijvoorbeeld de tuinkussens makkelijk in opgeborgen worden. Dit geheel op maat gemaakte ontwerp is samen met de klant uitgedacht en getekend.

De betontegels in de tuin zijn voorzien van een impregnerend middel. Hierdoor heeft vuil, mos en algengroei minder kans om te hechten op de tegel. Om de impregnatie laag te beschermen is het belangrijk om deze tegels niet te reinigen met een hogedruk reiniger hierdoor kunt u de beschermende laag beschadigen. Deze wave serie in de maat 60×60 heeft een reliëf toplaag, hierdoor krijgt de tegel een luxe uitstraling en lijkt het of u een leisteen tegel in de tuin heeft.

Het gegalvaniseerde gaas tegen de muur bied plaats aan klimplanten. In een kleine tuin is het vaak een goed idee om ook de hoogte te benutten om zo meer groen in de tuin kwijt te kunnen.